Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 6 χωριάτικα φύλλα εμπορίου

  • 500 γραμμ. κασέρι τριμμένο

  • 6 αυγά

  • 300 ml κρέμα γάλακτος

  • λίγο μπέικιν πάουντερ, στη μύτη του κουταλιού

  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Λαδώνουμε ένα ταψί 32cm. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οCσε αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τ’ αυγά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί. Στρώνουμε δεύτερο φύλλο σουρωτά. Πασπαλίζουμε με τυρί. Συνεχίζουμε με στρώσεις φύλλο και τυρί μέχρι να τελειώσουν τα Υλικά. Στρώνουμε το τελευταίο φύλλο ίσιο και το μπήγουμε στα πλάγια, να μπει από μέσα. Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε σε κομμάτια την πίτα. Περιχύνουμε τα χτυπημένα αυγά και την κρέμα. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί 30΄ και να ποτίσουν καλά τα φύλλα της. Ψήνουμε για 40΄-45΄, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η κασερόπιτα. Τη σερβίρουμε χλιαρή στο πασχαλινό τραπέζι.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!