Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Λικέρ πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ρακή
300 γρ. ζάχαρη
φλούδες από 4 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
7-8 καρφάκια γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθέτησα σε ένα βάζο που κλείνει τα πορτοκάλια, έριξα τη ρακή στη συνέχεια τη ζάχαρη και τα κανελλογαρύφαλλα και αφού έκλεισα άφησα το βάζο μου υπομονετικά να με περιμένει 3 εβδομάδες. Κάθε τόσο το ενοχλούσα αναταράσσοντας το για να ανακατευτεί η ζάχαρη κι όταν βεβαιώθηκα από το χρώμα του (και βέβαια δοκιμάζοντας) ότι είχε τη γεύση που μου άρεσε το στράγγιξα και το μετέφερα στο μπουκάλι του. Όπως βλέπετε είναι πολύ απλή η παρασκευή του και αν αρέσκεστε σε λικεράκια σίγουρα αυτό θα σας αρέσει. Έχει πολύ όμορφα χρώμα και αφήνει στο στόμα πολύ έντονη τη γεύση του πορτοκαλιου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!