Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Συνταγές Ελλάδας: "Μιλφέιγ"

ΥΛΙΚΑ
700γρ σφολιάτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
200γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
4 κρόκοι αυγών
100γρ βούτυρο αγελάδος
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΣΑΝΤΙΓΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
250γρ κρέμα γάλακτος
2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
200γρ ζάχαρη άχνη
τριμένη σφολιάτα
άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛA: Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα. Κόβουμε σε τετράγωνα
κομμάτια και τα τριπάμε με ένα πιρούνι ψήνουμε για 40 λεπτά..


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα που βράζει και μετά τους
κρόκους αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Αφήνουμε
την κρέμα να κρυώσει για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Όταν τη βγάλουμε από το ψυγείο ανακατεύουμε με την κρέμα σαντιγύ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Βάζουμε τα φύλλα σε μια πιατέλα και γεμίζουμε με την κρέμα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Τέλος σκεπάζουμε την τούρτα με σκέτη σαντιγύ τρίβουμε φύλλα κρούστας και γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Συνταγές Ελλάδας για μιλφέιγ