ΥΛΙΚΑ
1 χωριάτικος κόκορας 1 ½ κιλό
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4-6 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ ντοματοπελτέ
1 κουτ ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 κουτ γλυκού κόκκους μπαχάρι
4-5 γαρίφαλα
½ κιλό μακαρόνια Νο 5
200 γραμ τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε τις μερίδες του κόκορα και τον σοτάρετε σχεδόν μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
| ||
Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε 2 ποτήρια νερό και τον αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα. | ||
Προσθέτετε το ξύδι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. | ||
Χαμηλώνετε τη φωτιά, συμπληρώνετε λίγο νερό εάν χρειάζεται και μαγειρεύετε τον κόκορα για 1 ώρα περίπου μέχρι να γίνει τρυφερός. | ||
Όσο ο κόκορας μαγειρεύεται βράζετε τα μακαρόνια και τα σουρώνετε. | ||
Όταν ο κόκορας γίνει τρυφερός τον βγάζετε , τον ακουμπάτε σε πιατέλα , συμπληρώνετε 1 φλιτζ του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια και τα γυρίζετε 2-3 φορές να κοκκινίσουν. | ||
Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιατέλα και από πάνω τους ακουμπάτε τον κόκορα. Πασπαλίζετε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
|
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ: eliasmamalakis.gr
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Συνταγές Ελλάδας για Κερυραϊκή παστιτσάδα