Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Συνταγές Ελλάδας:" σοκολατόπιτα"






ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 20-22 ΕΚ



250 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
40 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ ζάχαρη
3 αυγά
15 γρ φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη
30 ml γάλα φρέσκο
90 γρ μαργαρίνη



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ


125 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε την σοκολάτα σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, για 12' MONO!!!                        
Βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με το γλάσο το οποίο έχουμε κάνει ως εξής: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να βράσει, και την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Αν το γλάσο μας είναι πολύ ρευστό το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρά. Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια.



ΠΗΓΗ:Tαξίδι στις γεύσεις.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Συνταγές Ελλάδας για σοκολατόπιτα