Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Συνταγές Ελλάδας: "καρυδόπιτα"

καρυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ

1 φλ.τσ. ζάχαρη     
1/4 φλ. Σπορέλαιο
6 αυγά

1 κ.γλ. Κανέλα
1/4 κ.γλ. Γαρύφαλλο
2 κ.γλ. Κακάο
2 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες 
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι καρυδόψιχα
1 & 1/4 σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φλ. αλεύρι μαλακό

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ


2 φλ. Ζάχαρη
2 φλ. Νερό 
1 φλ.του καφέ κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και αμέσως μετά ρίχνουμε το σπορέλαιο, το κανελλογαρύφαλο, το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλάτι, το κακάο και την καρυδόψιχα. Χτυπάμε και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε σε κατσαρολάκι το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτας.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Συνταγές Ελλάδας